Om oss

Om LykkeboLykkebo är ett litet och privatägt HVB-hem som drivs och förvaltas utav personer som brinner för arbetet med ungdomar i behov av stöd och vägledning. Vi är ett familjärt hem med endast 5 platser i syfte att varje ungdom skall få den skräddarsydda behandling han blivit placerat hos oss för. Vi tummar aldrig på kvalitéen när det kommer till det behandlingsarbete vi bedriver.


Vår personal har lång erfarenhet av ungdomsarbete inom öppenvård och HVB-verksamhet. Framförallt har personalen den kompetens och mognad som krävs för att arbeta med den målgrupp vi är experter på. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmågan att arbeta relationsbyggande. Goda relationer är A och O för att kunna utföra ett kvalitativt behandlingsarbete och för att uppnå långvariga behandlingsresultat.


Vi arbetar aktivt med att främja ett fungerande nätverk och samarbete omkring ungdomen. Familj, godman eller annan vårdnadshavare involveras aktivt i ungdomens behandling för att uppnå bästa möjliga resultat. För att en ungdom skall kunna göra framsteg i sin personliga utveckling krävs det ett tryggt och pålitligt socialt nätverk omkring ungdomen. Lykkebo använder sitt breda kontaktnät i regionen för att involvera ungdomen i ett fungerande föreningsliv där man skall få möjlighet att deltaga inom det intresseområde man har. Det är vitalt att ungdomen får möjlighet att bygga nya och meningsfulla relationer till både vuxna och jämnåriga i syfte att bryta de destruktiva relationer som följer med vid inflytt.
© Copyright. All Rights Reserved.